Обадете ни се
0882 009 404

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ CO и CO2?

Sep/19/2021

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ CO и CO2?

Опасно ли е да заспите, докато камина на биоетанол гори?
Токсични ли са газовете от горенето?
Има ли риск от задушаване на съня?
За да се отговори на тези въпроси, важно е преди всичко да се изясни какви са продуктите от горенето.
Изгарянето на биоетанол става чрез консумацията на кислород и емисиите на CO2 (въглероден диоксид или въглероден двуокис).

КАКВО Е СО2:
Въглеродният диоксид или CO2, е газ, присъстващ в природата в големи количества: ние го отделяме сами чрез дишане и той е част от атмосферата.
Когато нивото на кислород спадне в околната среда и това на CO2 се увеличи, тялото ни е оборудвано да разпознае ситуацията: когато казваме, че въздухът е „остарял“.
Ако нивото на CO2 падне, докато спим, ние се събуждаме, чувствайки необходимостта да сменим въздуха в стаята, в която се намираме.
Бихме искали да уточним, че камината с биоетанол обикновено има автономия, ограничена до няколко часа работа.

КАКВО Е CO:
Въглеродният окис или CO е газ, при това много опасен: той се свързва с хемоглобина в кръвта вместо кислород, заблуждавайки нашето тяло.
Поради тази причина никакви алармени камбани не ни карат да се събудим, с реалния риск от задушаване в съня.
CO обикновено се произвежда от непълно изгаряне на газови уреди, като нагреватели и котли.
При камините на биоетанол производството на CO се осъществява в безкрайно малко и следователно пренебрежимо малко количество.

Следователно ще разберете защо отговорът на въпросите, цитирани в началото на това проучване, е НЕ!

Полезно

Полезна информация за биокамини - гориво, монаж и експлотация

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ CO и CO2?

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ CO и CO2?

Опасно ли е да заспите, докато камина на биоетанол гори? Токсични ли са газовете от горенето? Има ли риск от задушаване на съня? За да се отговори на тези Опасно ли е да заспите, докато камина на биоетанол гори? Токсични ли са газовете от горенето? Има ли риск от задушаване на съня? За да се отговори на тези 2021-09-19T21:23:47+03:00 КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ CO и CO2?

<p>Опасно ли е да заспите, докато камина на биоетанол гори?<br /> Токсични ли са газовете от горенето?<br /> Има ли риск от задушаване на съня?<br /> За да се отговори на тези въпроси, важно е преди всичко да се изясни какви са продуктите от горенето.<br /> Изгарянето на биоетанол става чрез консумацията на кислород и емисиите на CO2 (въглероден диоксид или въглероден двуокис).</p> <p><strong>КАКВО Е СО2:</strong><br /> Въглеродният диоксид или CO2, е газ, присъстващ в природата в големи количества: ние го отделяме сами чрез дишане и той е част от атмосферата.<br /> Когато нивото на кислород спадне в околната среда и това на CO2 се увеличи, тялото ни е оборудвано да разпознае ситуацията: когато казваме, че въздухът е &bdquo;остарял&ldquo;.<br /> Ако нивото на CO2 падне, докато спим, ние се събуждаме, чувствайки необходимостта да сменим въздуха в стаята, в която се намираме.<br /> Бихме искали да уточним, че камината с биоетанол обикновено има автономия, ограничена до няколко часа работа.</p> <p><strong>КАКВО Е CO:</strong><br /> Въглеродният окис или CO е газ, при това много опасен: той се свързва с хемоглобина в кръвта вместо кислород, заблуждавайки нашето тяло.<br /> Поради тази причина никакви алармени камбани не ни карат да се събудим, с реалния риск от задушаване в съня.<br /> CO обикновено се произвежда от непълно изгаряне на газови уреди, като нагреватели и котли.<br /> При камините на биоетанол производството на CO се осъществява в безкрайно малко и следователно пренебрежимо малко количество.<br /> </p> <p>Следователно ще разберете защо отговорът на въпросите, цитирани в началото на това проучване, е <strong>НЕ!</strong></p>

Сравнение на продукти